Ruimtehelden: de bouwshift door de ogen van tieners

Ken jij Ruimtehelden al? De voorbije jaren hebben we hard gewerkt aan deze participatieve toolbox die jongeren wegwijs maakt in duurzaam ruimtegebruik. Maar de methodieken bieden ook veel kansen voor ruimtelijke planners, want met Ruimtehelden kun je praktijkgericht en bestaand project toetsen aan het perspectief van kinderen en jongeren.

Dit jaar maakt Ruimtehelden een feestelijke startlancering op 4 juni 2024 in De Studio in Antwerpen. Samen met de Vlaamse Vereniging voor Ruimte & Planning (VRP) steken we een leerrijk programma in elkaar met de methodieken uit de toolbox centraal. 

Benieuwd naar wat we in petto hebben? Laat hier je mailadres achter om binnenkort als eerste het programma in je inbox te ontvangen. Inschrijven kan vanaf 4 maart.

Ruimtehelden is een project van Kind & Samenleving samen met onze partners HoGent, de Vereniging voor Leerkrachten Aardrijkskunde (VLA) en de Vlaamse Vereniging voor Ruimte & Planning (VRP). Dit project werd verwezenlijkt met steun van het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid.