Onderwijswebinar Ruimtehelden: werken rond duurzaam ruimtegebruik binnen en buiten de klas

Ben jij een leerkracht in de derde graad basisonderwijs of eerste graad secundair onderwijs? Ga je op zoek naar methodieken om in gevarieerde vormen les te geven in de vakken wereldoriëntatie, ruimte of aardrijkskunde? Maak dan kennis met de toolbox Ruimtehelden!

Ruimtehelden is een participatieve toolbox met verschillende methodieken die leraren kunnen gebruiken om les te geven rond duurzaam ruimtegebruik. Met Ruimtehelden maken leerlingen op hun maat kennis met concrete ruimtelijke tactieken, doorspitten ze met proefjes en praktijk in de buitenlucht actuele thema's zoals ontharding en duurzaam wonen, en ontwikkelen ze hun eigen kijk op de publieke ruimte in hun buurt.

Op het onderwijswebinar van Ruimtehelden maak je als leerkracht kennis met de methodieken van Ruimtehelden en hoe zij de leerdoelstellingen behalen. Je ontdekt niet alleen een variëteit aan thema's, maar ook verschillende werkvormen en media. Bovendien zijn ze vrij te combineren: doorloop het hele pakket of kies er de methodieken uit die in jouw klasgroep of lespakket het beste passen.

Tijdens het webinar geven we jou ook concrete lestips om met Ruimtehelden aan de slag te gaan, op basis van onze ervaringen in testsessies met meer dan 600 leerlingen.

“Dit is geen “blaadjes-W.O.”. Het is een meerwaarde dat je de methodieken kan toepassen op de eigen omgeving van de leerlingen.”
- Annick, leerkracht 6de leerjaar

SCHRIJF JE IN EN WIN

Ben je nu al overtuigd? Schrijf je dan zéker in voor de webinar op 27 augustus. We verloten een cadeaupakket met allerlei spullen die je kunt gebruiken voor de methodieken van Ruimtehelden. Vul daarvoor de wedstrijdvraag in bij je inschrijvingsformulier...

De gelukkige winnaar wordt getrokken uit de eerste 20 inschrijvingen. Snel zijn is dus de boodschap!

PRAKTISCH

Het webinar gaat door op dinsdag 27 augustus 2024 van 14u tot 15u. Zo geef je een goede start aan het schooljaar '24-'25! Het webinar verloopt via een online platform — ingeschreven deelnemers krijgen de link doorgestuurd via e-mail om het webinar te volgen.

Inschrijven is gratis, maar wel verplicht. Gebruik daarvoor dit formulier. Vul de wedstrijdvraag zeker in als je het pakket Ruimtehelden wil winnen!

Wil je op de hoogte blijven van Ruimtehelden? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!