Publieke ruimte voor jongeren en tienerweefsel

Hoe gaat jouw gemeente om met jongeren? Tieners en jongeren vormen binnen het jeugdbeleid een groep met hun eigen aparte noden, wensen en uitdagingen, en al te vaak worden die noden uitgedrukt in termen van problematiek: ‘hangjongeren’ die overlast veroorzaken. Maar dat hoeft niet zo te zijn.

In deze vorming “Publieke ruimte voor jongeren en tienerweefsel” passen we de principes van het speelweefsel toe op de leefwereld van jongeren. Streetskaten, dansfilmpjes, rondhangen en ergens een colaatje gaan kopen… Het speelt zich allemaal af in een netwerk aan plekken in de buurt. Hoe je die plekken invult en verbindt, maakt het verschil.

In de voormiddag gaan we aan de slag met theorie en praktijk over het tienerweefsel, en wat er zo eigen is aan hoe deze groep naar de openbare ruimte kijkt. De namiddag staat dan helemaal in het teken van inspraak en participatie met jongeren aan de hand van praktijkvoorbeelden uit onze expertise. Hoe organiseer je zo’n traject, en wat doe je met de resultaten en adviezen?

Deze vorming gaat door op 26 september 2024 vanaf 9u tot 16u30 in ‘t Gouden Leerhuys - Lange Ridderstraat 22, Mechelen.

Deelnameprijs bedraagt 85€ inclusief lunch en versnaperingen. Schrijf je hier in.