Basics speelruimte- en speelweefselbeleid

Werk je vanuit de jeugddienst, groendienst of technische dienst aan speelruimte en ben je nieuw in dit vak? Wil je leren hoe je een speelweefsel ontwikkelt binnen jouw gemeente? Dan krijg je de basics mee met deze eendaagse basiscursus speelruimte- en speelweefselbeleid.

Je maakt kennis met het concept speelweefsel: wat is een speelweefsel?  Wat komt er bij kijken? Wie is betrokken bij de opmaak van een speelweefsel?  Hoe wordt een goed speelweefsel opgebouwd?

Daarnaast leren we je ook de principes van kinderparticipatie.  Waarom is dit zo belangrijk en hoe kan je hier mee aan de slag gaan binnen het ontwerp van publieke ruimte?  We leren je ook hoe een formele speelruimte kwalitatief ingericht kan worden.

Op een interactieve manier, met terreinbezoeken en oefeningen, leer je de basics voor spreiding, planning en inrichting van kwalitatieve speelruimte. We gaan ook het terrein op en ontdekken goede voorbeelden van speelweefsel en kindvriendelijke publieke ruimte in de Mechelse binnenstad.

We organiseren deze vorming op:

donderdag 5 oktober 2023 van 9 tot 16u30
Locatie: 't Gouden Leerhuys - Lange Ridderstraat 22 - 2800 Mechelen

Deelnameprijs: 85€ inclusief lunch en versnaperingen

     

      

Inschrijvingen open!