Belevingsdag: 50 jaar Kind & Samenleving

Vijftig jaar geleden ontstond Kind & Samenleving als organisatie die het recht van kinderen op spelen in de publieke ruimte verdedigt. Oorspronkelijk begon die werking in de vorm van een studie- en adviesbureau, onderdeel van de "Nationale Dienst voor Openluchtleven".

Om het parcours van toen naar nu te vieren en vooruit te blikken naar de toekomst van buitenspelen, vieren we ons jubileum op onze belevingsdag op 22 mei 2024. Al onze vrienden en partners zijn uitgenodigd - en uiteraard: kinderen en jongeren zijn welkom op ons feest!

WAT VALT ER TE BELEVEN?

Onze feestdag is doorlopend open op woensdagnamiddag, tussen 13u30 en 17u00. Je mag vrij binnenkomen wanneer je kan - maar wees er zeker bij om 15u00 voor de plenaire receptie, want dan klinken we met een speech en een stukje taart op ons jubileum, en maken we een gloednieuwe inspraaktool bekend.

Doorlopend kun je in het hele kantoorgebouw een blik werpen op onze geschiedenis, snuisteren in publicaties van vroeger tot nu en op een laagdrempelige manier kennis maken met onze verschillende tools en methodieken. In een speelse galerij brengen we onze werking in beeld.

In verschillende plaatsen in en rondom ons kantoor houden we korte workshops van twintig minuten waarin je op een heel gemoedelijke manier kennis kan maken met onze methodieken en expertise op vlak van spelen. Het programma van deze workshops ziet er als volgt uit:

Sessie 1: 13u50 - 14u10

  • 1A: Spelen met de blokken van Ruimtehelden
  • 1B: Hoe kijken meisjes naar de stad?

Sessie 2: 14u20 - 14u40

  • 2A: Rondhangen in het tienerweefsel
  • 2B: Op wekkertocht met Jonge Wegweters

(15u00 - 16u00: receptie)

Sessie 3: 16u00 - 16u20

  • 3A & 3B: Maak kennis met de nieuwe inspraaktool!

Sessie 4: 16u30 - 16u50

  • 4A: Zullen kinderen over 50 jaar nog buiten spelen?
  • 4B: Het geheim van '8-80-800': zo maak je speelbeleid

Wanneer de 'grote mensen' bezig zijn met workshops, voorzien we voor de jonge bezoekers randanimatie en spelletjes. Want een belevingsdag zou niet af zijn zonder speelkansen! De inhoud van deze animatie stellen we af op de leeftijd van deze kinderen en jongeren.

PRAKTISCH

Deelname aan de belevingsdag is gratis! We vragen wel dat je je registreert via dit formulier zodat we weten hoeveel mensen we mogen verwachten. In dat formulier kun je ook je keuze voor de mini-workshops vastleggen.

  • Waar? Lange Ridderstraat 22, 2800 Mechelen. (Tien minuten wandelen vanaf het station.)
  • Wanneer? Welkom vanaf 13u30. Feestelijke receptie om 15u00. We ronden af om 17u00.

Vragen over de belevingsdag? Contacteer ons via info@k-s.be.