Lang leve het hangkind!

Buiten spelen geeft kinderen de kans om vrienden te vinden en hun plaats in de samenleving te veroveren. Om ouders en grootouders daar warm voor te maken, lanceren we een  heerlijke reeks postkaarten.

Van klachten over luidruchtige kinderen tot burenruzies om een partijtje straatvoetbal… Conflicten waren de laatste jaren zo vaak in het nieuws dat we het wel eens vergeten: als kinderen buiten spelen, voegen ze vooral ook veel warmte toe aan een samenleving. In de publieke ruimte vinden ze bekende en nieuwe vrienden, ontmoeten ze andere generaties en brengen ze contacten tussen volwassenen tot stand. Denk maar aan de speel- en leefstraten, waar het vaak de volwassenen zijn die nog het meest van al genieten.

Net rond die verbindende waarde van buiten spelen voert Kind & Samenleving een langlopend onderzoek. In het kader daarvan trokken we de straten in met een bende spelende kinderen. Fotograaf Diego Franssens legde al hun klauteren, hangen, springen en buitelen vast in een heer­lijke reeks foto’s, waarvan we nu een selectie aanbieden in een mapje met dertien postkaarten. Elke foto is voorzien van een grappig, prikkelend of poëtisch citaat. Voor wie de kaartjes graag even bekijkt, hebben we alvast een klein overzicht gemaakt. Bij het mapje zit ook nog een inspirerende tekst over buiten spelen. Meer informatie? Lees ook de artikels die hierover verschenen in De Standaard en De Morgen.

Prijs: 10 euro per pakket. Te bestellen via: info@k-s.be of via de knop 'publicaties'.

De speeltijger al gezien?

Om ook anderen warm te maken voor dat buiten spelen, kunt u hier onze heerlijke speelposter gratis downloaden. Daarmee willen we kinderen uitdagen om wat vaker 'rond te spoken.' In de begeleidende tekst vertellen we waarom dat buiten spelen zo waardevol is voor kinderen en voor de hele samenleving.


Bevrijd de speeltijger!