Publicatie Meisjes en de publieke ruimte

Meisjes spelen minder buiten dan jongens. Hoe zorgen we er samen voor dat meisjes zich meer thuis voelen in de publieke ruimte? Kind & Samenleving maakte een interactieve pdf met 10 ontwerpprincipes voor een meer genderinclusieve (speel)ruimte.

Kind & Samenleving focuste in 2019 op meisjes in de publieke ruimte. Samen met meisjes tussen 10 en 12 jaar werkten we tips en 10 ontwerpprincipes uit om (speel)ruimte toegankelijker te maken. Deze vind je terug in onze nieuwe online publicatie 'Meisjes en de publieke ruimte'.

Samen met meisjes gingen we na hoe speelruimte en publieke ruimte beter tegemoet kunnen komen aan de manier waarop meisjes buiten spelen, en hoe ruimte het spelen van meisjes beter kan ondersteunen. Meisjes zijn net zo goed als jongens op zoek naar avontuur. Ze combineren hun spel wel vaker met babbelen en chillen, en hun spel zelf wisselt meer af. Meisjes vragen dan ook naar een gevarieerde ruimte waar plaats is voor allerlei groepen. Hoe je dat precies kan aanpakken? Laat je inspireren door onze interactieve publicatie!

  • Bekijk hier de digitale en interactieve publicatie.
  • Download hier de publicatie in pdf.