• Pic2school

Pic2School: een inspraaktool om schoolspeelplaatsen te ontwerpen

PDF ~ 6.88 Mb
Download
PDF ~ 1.41 Mb
Download

Pic2school: Nieuwe inspraaktool voor schoolspeelplaatsen!

Heb je plannen om de speelplaats groener, speelser en avontuurlijker te maken? Met Pic2school laat je leerlingen, ouders en leerkrachten mee nadenken en ontwerpen.
De Pic2school is een inspraaktool die inspireert, concrete ideeën aanreikt en jong en oud helpt om ruimtelijk te denken, voorbij de speeltoestellen.


Het gebruik van Pic2school is gratis voor niet-commercieel gebruik.

Pic2school of Picto-Play?

Veel scholen gingen al aan de slag met de Picto-Play, een inspraaktool die ontwikkeld was voor heraanleg van speelruimte en publieke ruimte. De Pic2school is speciaal ontworpen om te gebruiken binnen de schoolcontext:

  • Er is een beknopte en zeer handige handleiding, die jouw bijstaat in de voorbereiding en begeleiding van de sessie in de klas.
  • Je krijgt nu ook speciale iconen voor avontuurlijke speelhoeken. Zo krijgen losse materialen een volwaardige plaats op jullie speelplaats, van kookhoek tot 'circushoek'.
  • Het arsenaal aan groene elementen is fors uitgebreid. Ideaal voor wie een vergroeningsproject opzet.
  • En in het handige powerpoint-formaat kan je de kostprijs veranderen, icoontjes schrappen, zelf bijvoegen,... Je kan de Pic2school helemaal naar jouw hand zetten, op maat van jouw project.