Jobstudenten gezocht!

We zoeken jobstudenten voor een onderzoek over buitenspelen! 

Tijdens de zomervakantie tellen we buitenspelende kinderen in 24 wijken in Vlaanderen en Brussel. We zoeken voor deze observaties nog jobstudenten in Brussel, Waregem en Temse/Sint-Niklaas. Dit is een job voor een beperkt aantal uren, dus ideaal als je je vakantie toch grotendeels vrij wil houden.

Takenpakket

Je telt en observeert kinderen in minstens twee wijken (zie lijst verderop). Hiervoor observeer je per wijk 7 keer in de zomervakantie (9 keer voor de wijken in Brussel), gespreid over de meerdere weken.

De observaties gebeuren in de namiddag. Afhankelijk van de grootte van de wijk en het aantal kinderen dat er speelt duurt een observatieronde in een wijk 40 à 60 minuten. In principe kan je dus twee wijken op een namiddag observeren: bijna elke wijk heeft ook een andere wijk op korte afstand.

Je dient hiervoor dus tijdens de zomervakantie voldoende dagen beschikbaar te hebben om je geplande observaties te kunnen uitvoeren: de observaties gebeuren alleen bij goed buitenspeelweer. Daardoor zijn de dagen waarop je observeert niet helemaal op voorhand vast te leggen.

Je krijgt een handleiding om de observaties op een kwaliteitsvolle manier te kunnen doen. Bovendien voer je je eerste observatieronde samen uit met een medewerker van Kind & Samenleving, zodat je ter plekke leert wat er van jou wordt verwacht.

Je werk beperkt zich tot de observaties zelf. Je voert tijdens het observeren een aantal gegevens in op je gsm. Dit gebeurt via een eenvoudige onlinetool. Vooraf en nadien heb je geen werk, behalve de opleiding vooraf en korte debriefing na afloop van je observaties in de paasvakantie.

Wie zoeken we, en waar?

Jouw observaties zijn onze data: we vinden kwaliteitsvol werk dus erg belangrijk. Je hebt interesse in de leefwereld van kinderen. Je kan goed observeren en werkt nauwkeurig. Je kan kaartlezen om je weg doorheen een wijk precies te vinden. Je hebt een smartphone om de gegeven te kunnen invullen.

We zoeken studenten uit het hoger onderwijs.

We zoeken nog jobstudenten die vlot in deze wijken geraken of er wonen:

  • - West-Vlaanderen: 2 wijken in Waregem (Villapark en dorp Nieuwenhove). We zoeken een jobstudent die beide wijken kan observeren.
  • - Temse en Sint-Niklaas: 2 wijken in Temse (centrum en andere wijk op kwartier wandelen (rond P. Dierckxlaan) én 1 wijk in Sint-Niklaas (noordelijk deel van de Clementwijk). We zoeken een jobstudent die de drie wijken kan observeren.
  • - Brussel: wijken in Ganshoren (hoogbouwwijk Villa’s van Ganshoren), Jette (centrum), Molenbeek (Maritiemwijk), en Sint-Pieters-Woluwe (Vogelzang). We zoeken in Brussel naar 1 of 2 jobstudenten, naargelang de mogelijkheden.

Geef duidelijk aan in welke wijken jij kan observeren en hoe jij daar geraakt vanuit je woonplaats/verblijfsplaats.

Wat bieden wij?

Verloning: €13/u (betaald volgens barema B3 van onze sector PC329.01, = €13,0117 per uur) voor de observatietijd en de verplaatsingen tussen wijken. De uren die je presteert hangen dus af van het aantal wijken dat je observeert en hun grootte.

We betalen de onkosten terug die je maakt voor je verplaatsingen.

Interesse?

Solliciteer op sollicitaties@k-s.be met je contactgegevens, motivatie en CV. Geef duidelijk aan in welke wijken jij kan observeren en hoe jij daar geraakt vanuit je woonplaats/verblijfsplaats. Info nodig? Bel of mail Johan Meire, 0487/023 221, jmeire@k-s.be.

Om onder het studentenstatuut te werken hebben we voor opstart je attest nodig van student@work (https://www.studentatwork.be/).