7. Studiemoment ‘Buurtspelers: geef het eigen spel van kinderen een duwtje in de rug’

Op donderdag 7 juni 2018 nodigt Kind & Samenleving u uit op een namiddag vol inzichten over het belang van buitenspelen, en vol inspiratie om het eigen spel van kinderen in hun buurt te ondersteunen.

  • Waarin ligt precies het belang van buitenspelen en het eigen spel van kinderen? Hoe staat het met het gewone ‘buitenspelen op straat’ van kinderen: gaat dat nog vanzelf, of is dat niet meer van deze tijd? Is er extra aandacht nodig als we willen dat kinderen elkaar blijven ontmoeten op straten en pleintjes?
  • We bekijken hoe je samen met kinderen de kwaliteit van buitenspelen in hun buurt in beeld kan brengen (zie ook de tools in onze publicatie Buurtspelers!).
  • Inspirerende cases tonen hoe je kinderen in hun eigen, onderlinge spel kan ondersteunen. Zo hebben we het over oude en nieuwe bouwspeelplaatsen, en Jolle en Simon van Wildebras vertellen hoe zij kinderen aanzetten tot avontuur in hun eigen buurt. We gaan ook even kijken om de hoek in ‘t Zwiebelbos: tegelijk een speelplaats voor een school en hogeschool en een park voor buurtkinderen.
  • In interactie met elkaar zoeken we welke kansen en valkuilen liggen in ruimte scheppen voor het eigen spel van kinderen in hun buurt.
  • Als deelnemer krijg je in primeur onze gloednieuwe poster mee naar huis, die bevattelijk in beeld brengt wat nu juist het belang van buitenspelen is.

Praktische informatie:

De studienamiddag vindt plaats op donderdag 7 juni 2018. Hij begint om 13u, rond 16u30 sluiten we af.
Locatie is CGG De Pont (naast het kantoor van Kind & Samenleving), Lange Ridderstraat 20, 2800 Mechelen. Dat is een kwartiertje te voet van het station van Mechelen.

Inschrijven

Deelnemen kost 15 euro, inschrijven doe je hier.

Nog vragen? Mail naar info@k-s.be