Studiebezoek Kindvriendelijke publieke ruimte

Save The Date

Dinsdag 5 oktober 2021

Studiebezoek Kindvriendelijke publieke ruimte: GENT

Op 5 oktober organiseert Kind & Samenleving in samenwerking met de stad Gent een studiebezoek met kindvriendelijke publieke ruimte en kwalitatieve speelruimte als centraal thema.

Ben je betrokken bij de realisatie van speelruimte en publieke ruimte? Ben je betrokken bij planning, ontwerp of onderhoud van ruimten waar veel kinderen en jongeren komen? Dan nemen wij jou graag op sleeptouw tijdens de vijfde editie van het ABC Speelruimten. Een dag lang toetsen we een verfrissende kijk op spelen aan concrete projecten op het terrein.

Waar?

Dit jaar kiezen we Gent als uitvalsbasis. In deze uitdagende context zijn er de laatste jaren heel projecten gerealiseerd. We kiezen voor een diverse voorbeelden: van buurtspeelterreinen, spelprikkels in straten tot heraanleg van pleinen en grotere projecten.

Voor wie?

We richten ons op jeugddienstmedewerkers, ontwerpers, medewerkers van groendiensten en andere gemeentelijke diensten. Ook werknemers van andere organisaties, overheden en bedrijven zijn meer dan welkom. Uit de vorige edities leerden we dat ook de contacten tussen gemeenten en diensten verfrissend en inspirerend zijn.

Wat?

We gaan een dag op pad met de fiets, verkennen diverse terreinen. Op die manier kunnen we een theoretisch kader toetsen aan de praktijk.

Het studiebezoek is een organisatie van Kind & Samenleving, samen met de Thibalt Bonte (jeugddienst Stad Gent) en Maarten Kaptein (ontwerper stad Gent).

Praktisch

5 oktober (volledige dag)
Fietstocht: start en einde aan Gent-Sint-Pieters (onder voorbehoud).
Inschrijven vanaf midden augustus/september, schrijf je in op onze nieuwsbrief om de inschrijvingslink als eerste te ontvangen.
Aantal personen is beperkt: 20 à 25 personen