Studiebezoek ABC: inspiratie kindvriendelijke ruimte

Op 24 april organiseert Kind & Samenleving in samenwerking met de gemeente Heist-op-den-Berg een studiebezoek over speel- en tienerweefsel.

Bent u tijdens uw werk bezig met speelruimte en kindvriendelijke publieke ruimte? Bent u betrokken bij planning of ontwerp van ruimten waar veel kinderen en jongeren gebruik van maken? Dan nemen wij u graag mee op sleeptouw tijdens de zesde editie van het ABC speelruimten.

Waar?

Na enkele grotere steden bezocht te hebben tijdens onze vorige ABC-vormingen, kiezen we deze keer voor Heist-op-den-Berg. We beleven het speel-en tienerweefsel in en rond de kern van deze gemeente in de Zuiderkempen.

Wat?

Kind & Samenleving reikt aan de hand van praktijkvoorbeelden de basisprincipes voor een sterk speelweefsel aan. We bezoeken speelterreinen van verschillende schaalgroottes. We staan stil bij passageplekken en zoeken naar ontbrekende schakels die de autonome mobiliteit van kinderen mogelijk maken. Een ruimtelijk planner van de gemeente gaat met ons dieper in op enkele realisaties.

Voor wie?

We richten ons op jeugddienstmedewerkers, ontwerpers, en medewerkers van andere gemeentelijke diensten. Ook werknemers van andere organisaties, overheden en bedrijven zijn meer dan welkom. Uit de vorige edities leerden we dat ook de contacten tussen gemeenten en diensten verfrissend en inspirerend zijn.  

Praktisch

Het studiebezoek gaat door op maandag 24 april 2023.

Programma:
9u: Afspraak aan Station Heist-op-den-Berg en fietsen ontlenen
9u30: verwelkoming en start fietstocht
12-13u: Lunchpauze
13-15u: Fietstocht deel 2

Plaats van afspraak: Station Heist-op-den-Berg
Fiets huren is mogelijk via bluebike (beperkte plaatsen).
Deelname: 85€ inclusief broodjeslunch 

Inschrijvingen voor het studiebezoek zijn geopend.