Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan!

Kijkt u ook wel eens verwonderd toe hoe kinderen door het leven buitelen? Hoe ze rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan? Voor hen is het eigenlijk altijd speeltijd. Ze hebben dat ook nodig, om al die tonnen energie kwijt te kunnen, om grenzen te verkennen, om vriendschappen te sluiten.

Als organisatie maken we al meer dan twintig jaar werk van kwaliteitsvolle speelruimtes, en we zien de scholen daarbij als essentiële partners. Kinderen brengen er immers een groot deel van hun tijd door. Tot onze grote vreugde stellen we ook vast dat steeds meer scholen werk maken van een fantastische speelplaats. Toch willen we blijven inspireren om – zelfs met beperkte ruimtes en budgetten– creatief aan de slag te gaan.

Daarom brengen we graag nog even onze publicatie onder de aandacht: De speeltijd. Maak er spel van, is een gratis downloadbaar stappenplan met guitige illustraties van Laura Janssens. Het zet u op weg om de sterktes en de zwakke plekken van uw speelplaats in kaart te brengen, en om concrete veranderingen te plannen. Aan het eind vindt u bovendien een lijst van organisaties die u verder op weg zetten naar dat speelparadijs waar kinderen voluit kunnen ravotten, fantaseren, creëren… en buitelen, natuurlijk. 

Reacties

comments powered by Disqus