Wat is de interactieve speelweefselkaart?

Samen met RouteYou is de Interactieve Speelweefselkaart (ISK) ontwikkeld, een gebruiksvriendelijke applicatie, online voor iedereen. Voor het hele Vlaamse grondgebied zijn hier op de onderliggende basiskaarten van Google Maps de bossen en formele speelzones, en de zomerspeelzones in de bossen (volgens de boscartering) te zien.

Een kaart die zicht geeft op het speelweefsel van allerlei plekken in Vlaanderen.

Jeugdwerker?

Je bent op zoek naar groene speelplekken in uw omgeving?
Raadpleeg de interactieve speelweefselkaart!

Je vindt op de kaart een hoop lokale speelweefselplekken terug: leuke plekken, speelbossen, uitgestippelde tochten, …. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk opzoeken waar je groep in de buurt van de kampplaats deze zomer een speelbos vindt, je kunt ook eenvoudig zelf tochten uitstippelen op deze kaart. het speelweefsel verkennen, routes naar de dichtstbijzijnde speelbossen of een dagtocht langs groene speelplekken uitstippelen. Het kan allemaal.

Gemeentelijke dienst? Zet uw gegevens op de ISK

U kunt zelf gegevens aanbrengen op de interactieve speelweefselkaart,

  • en zo de troeven van uw lokale speelweefsel op de kaart zetten.
  • als een instrument voor uw eigen speelruimtebeleid

Speelplekken, jeugdlokalen, jeugdterreinen, kampplaatsen, speelse parken, relevante fietspaden, trage wegen, ... van uw gemeente kunt u toevoegen op de kaart, om in één oogopslag de toestand van het bestaande speelweefsel in beeld te brengen.

Met login zie je bovendien ook de datalayer van jeugdverblijven en kampplaatsen (inventarisatie 2008), waardoor je heel eenvoudig deze gegevens kan nakijken en invoeren zodat ze wel online zichtbaar worden. Aan de diverse ‘Points of Interest’ (aangeduide speelplekken) kunt u vervolgens makkelijk de
nodige informatie toevoegen: type, een korte beschrijving, link naar een website,
contactgegevens, foto’s of zelfs YouTube filmpjes.

ga naar: ik wil de ISK bewerken. Hoe ga ik aan de slag?

Widget

Via een widget zet u de kaart op de gemeentelijke website.